5 t/m 11 oktober 2020: Zeeuwse Week van de Veiligheid

Hoe goed we met z’n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet. Er kan altijd wat misgaan. Kent u de gevaren in Zeeland? En weet u wat u moet doen als er iets misgaat? U ontdekt het van 5 t/m 11 oktober 2020 tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid!

Dit jaar is de Zeeuwse Week van de Veiligheid anders dan anders. Door het coronavirus zijn er dit jaar geen activiteiten georganiseerd waar mensen bij elkaar komen. De focus ligt daarom op media en online. Om te weten wat er leeft onder de Zeeuwse bevolking heeft Veiligheidsregio Zeeland met het Regionaal Risicoprofiel in de hand via Omroep Zeeland aan de Zeeuwen zelf gevraagd over welke veiligheidsonderwerpen ze meer willen weten. De volgende onderwerpen zijn uit de selectie gekomen.

• Wat kunt u zelf doen om brand in huis te voorkomen?
  • Jongeren en wapens: Grijpt u in?
  • Pandemie: Wat doen we tijdens en na de coronapandemie?
  • Cybercrime: Bent u wel eens digitaal opgelicht?
  • Weet u wat u moet doen als er iets mis gaat bij het vervoer van gevaarlijke stoffen?

Digitaal actief

Tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid zet de politie vol in op de preventie van cybercrime. Dagelijks zal de politie verschillende thema’s belichten en vooral meegeven wat u hier zelf tegen kan doen. Veiligheidsregio Zeeland organiseert weer de veiligheidsquiz waarmee leuke prijzen te winnen zijn, ook voor kinderen. Ze gaan brandveiligheidschecks voor woningen verloten. In samenwerking met University College Roosevelt organiseert Veiligheidsregio Zeeland een openbaar college over pandemie. Het volledige overzicht van de activiteiten die georganiseerd worden tijdens deze week, staat op www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek.

Radio en TV

Op werkdagen tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid staat ook Omroep Zeeland stil bij het thema veiligheid. Zowel op radio als tv. Deskundigen van onder andere Veiligheidsregio Zeeland, brandweer, politie en gemeente vertellen wat inwoners kunnen doen voor de eigen veiligheid. Er wordt daarbij dit jaar vooral ingezoomd op de bovenstaande thema’s. Op de radio bij Elsa van Hermon is weer het populaire veiligheidsgeluid te raden waar u ook leuke prijzen kunt winnen. Ook is er een samenwerking met JenZ tv waarbij onder andere burgemeester en voorzitter Veiligheidsregio Jan Lonink in gesprek gaat met Yara, experts van Veiligheidsregio Zeeland wat u wel en niet moet doen mocht er iets misgaan bij een groot bedrijf met gevaarlijke stoffen.

Volg ons op sociale media!

Wilt u handige veiligheidstips en actuele incidentinformatie ontvangen op uw tijdlijn? Volg Zeeland Veilig dan op Facebook (www.facebook.com/zldveilig) of Twitter (twitter.com/vrz)! Tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid leest u er alles over de activiteiten die worden georganiseerd en organiseert Zeeland Veilig acties met leuke prijzen!

Samen maken we Zeeland Veilig