Home Producten en Diensten

Uittreksel uit basisregistratie personen (BRP) opvragen

In de basisregistratie personen (BRP) staan gegevens van alle inwoners van Nederland. U kunt een kopie van uw eigen gegevens opvragen. Dit heet een uittreksel. Hierop staan onder andere uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en huidige adres. Instanties kunnen om een uittreksel uit de BRP vragen. U kunt bijvoorbeeld aan een woningstichting laten zien dat u ingeschreven staat bij de gemeente.

2017 €  6,80

Contact

Het aanvragen van een afschrift uit de BRP kunt u ook online doen middels dit online aanvraagformulier.

Klik hier om het formulier te printen.

Zo vraagt u een uittreksel uit de basisregistratie personen aan:

• Log in met uw DigiD bij uw gemeente.
  • Vul uw gegevens in.
  • U betaalt het uittreksel online bij de aanvraag.
  • U krijgt het uittreksel binnen 7 werkdagen thuisgestuurd.

Het aanvragen van een uittreksel uit de BRP doet u:

Online:

Kijk bij contact voor het online aanvraagformulier voor een uittreksel uit de BRP.

Aan het loket:

U neemt mee:

• uw geldige legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, Nederlandse identiteitskaart of vreemdelingendocument)

Schriftelijk:

U stuurt uw (ondertekende) aanvraag met een kopie van uw geldige legitimatie naar de gemeente. Dit kan per post

of e-mail (info@gemeentesluis.nl).

U krijgt het uittreksel binnen enkele dagen thuisgestuurd,. Een rekening of acceptgiro van de kosten van het uittreksel en de portokosten wordt nagestuurd.

Machtiging:

U kunt ook iemand machtigen om voor u een afschrift of uittreksel af te halen.

• gemachtigde moet meerderjarig zijn;

• de gemachtigde heeft een brief met toestemming machtiging en reden van verzoek;

• deze brief moet door beiden zijn ondertekend;

• de gemachtigde heeft een geldig identiteitsbewijs en een kopie van uw geldige identiteitsbewijs.

Vragen:

Voor meer informatie over het uittreksel BRP kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken.