Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Producten en Diensten

Hercontroleformulier

Als u een uitkering heeft van de gemeente kunt u veranderingen in uw situatie doorgeven via het hercontroleformulier. Bijvoorbeeld als u gaat samenwonen, een baan vindt, een kind krijgt of gaat  studeren.
Als er niets veranderd in uw situatie, hoeft u dus niets te doen. Zijn er wel veranderingen i uw situatie, dan diet u dat door te geven met het hercontroleformulier.

Hebt u elke maand verschillende inkomsten dan dient u dat maandelijks voor de laatste werdag van de maand door tegeven.
Bent u het formulier kwijtgeraakt, geeft u dan de veranderingen per brief of telefoon door aan uw klantmanager. Hij of zij zal dan beoordelen of uw bijstandsuitkering dient te wijzigen. U kunt het hercontroleformulier ook downloaden via het tabblad aanvraag.

 

Onderzoek

Om zeker te zijn dat wij alle informatie hebben die van invloed is op uw uitkering, doen wij ook zelf onderzoek naar uw persoonlijke situatie. De gegevens die wij van u hebben, worden vergeleken met de gegevens bij andere instanties, zoals de belastingdienst enhet UWV.
Indien achteraf blijkt dat u uw gegevens niet (correct) heeft doorgegeven of verzwegen, kan dit leiden tot ene terugvordering, beëindiging van uw uitkering en/of een sanctie.

Het hercontroleformulier heeft u nodig indien u een WWB, IOAW of IOAZ uitkering heeft of een Inkomensvoorziening WIJ.

Contact

Het hercontroleformulier kunt u hier downloaden.

 

Online
U kunt het hercontroleformulier ook online invullen, middels dit formulier.


Uitgelicht


Zoeken