Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2018 / Januari / Sluiting woning Draaibrug

Sluiting woning Draaibrug

Op donderdag 25 januari is, op last van burgemeester Vermue, een woning in Draaibrug gesloten. Reden van sluiting is dat er eind vorig jaar bij een politieactie een handelshoeveelheid hard- en softdrugs is aangetroffen. De woning in Draaibrug is voor een periode van drie maanden gesloten.

De Zeeuwse gemeenten zijn van mening dat kweek van hennep en handel van drugs zorgt voor overlast en onveilige situaties. Om die reden is er een Zeeuws breed Damoclesbeleid opgesteld. Op grond van dit Damoclesbeleid is het voor de burgemeester mogelijk om woningen waarin drugs gekweekt wordt, of van waaruit gehandeld wordt, te sluiten.

Op 21 november 2017 is het Damoclesbeleid 2017 vastgesteld. Dit beleid is een ingrijpende aanscherping van het Damoclesbeleid 2013. Lees hier meer over het Damoclesbeleid van de gemeente.