Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2018 / Januari / Energy Event Zeeuws-Vlaanderen - vrijdag 16 februari 2018

Energy Event Zeeuws-Vlaanderen - vrijdag 16 februari 2018

Goed nieuws voor diegenen die graag veilig, gezond, energiezuinig en comfortabel willen wonen. Tijdens het Energy Event Zeeuws-Vlaanderen inspireren verschillende sprekers u om duurzaam te gaan wonen en leven. Met aansprekende voorbeelden en innovatieve middelen waarmee u direct aan de slag kunt. U bent van harte welkom!

Energy Event Zeeuws-Vlaanderen

Vrijdag 16 februari van 14.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 21.00 uur, Ledeltheater in Oostburg.

Programma

Verschillende sprekers nemen u mee in de wereld van duurzaamheid en energiebesparing en vertellen u meer over slimme innovatie, subsidies en acties. Interessant voor jong en oud! Ira von Harras, directeur van ZMF (Zeeuwse Milieu Federatie), leidt alle sprekers door het programma. Peter Ploegaert, wethouder van de gemeente Sluis, opent het Energy Event om 14.00 uur. Het Energy Event kunt u bezoeken van 14.00 tot 17.00  of van 19.00 tot 21.00 uur.

Aan het begin van de bijeenkomst wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee. In de grote zaal houden de volgende sprekers presentaties van ongeveer 10 minuten:

-         Stijn Guilliet, bouwbedrijf Leenhouts

Thema: Tria energetica, start  met warme voeten

-         Peter van Laere, ABC Installaties en Techniek Zeeland

Thema: Zonnepanelen, doe meer met de zon

-         Harm Kieviet, Energie Anders

Thema: Opslag van energie door batterij- en accusystemen

-         Adrie Neufeglise, Maak onze regio duurzaam

Thema: postcoderoos zonnestroom

-         Elmer van Gurp, Isoenergie

Thema: isoleren spouwmuren

-         Sam Verstraete, Energie Anders

Thema: warmtepomp als duurzame warmtebron

-         Enno Belderok, Belderok

Thema: Pelletkachels en Verwarming met ijs 'IJs van Columbus'

-         Meester Frank Boerebach, Meerstromen school Groede

Thema: Samen naar een duurzame school

Na afloop kunt u individueel met de sprekers in gesprek in de RABO-zaal.

Duurzaam Bouwloket

Ook kun je tijdens het Energy Event een bezoek brengen aan de stand van het Duurzaam Bouwloket. De gemeente Sluis neemt deel aan dit loket. Daardoor kunnen inwoners uit de gemeente Sluis bij dit loket terecht voor vragen en informatie over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing of energie opwekken. Het loket staat borg voor een onafhankelijk, professioneel en gratis advies. Kijk voor meer informatie op www.duurzaambouwloket.nl.

Toegang

Voor een bezoek aan het Energy Event heeft u een toegangskaart nodig. Deze is gratis te verkrijgen aan de kassa van het Ledeltheater op vrijdag 16 februari of vooraf telefonisch te reserveren via het Ledeltheater, tel. 0117 - 452735.

Waarom dit Energy Event?

De organisatie van het Energy Event komt voort uit het Zeeuws Energie Akkoord. Dit akkoord ondertekenden zo'n 25 Zeeuwse partijen, waaronder gemeenten. Hierin staan afspraken die de opwarming van de aarde moeten tegengaan. Vanuit dit akkoord willen gemeenten burgers informeren, ondersteunen en stimuleren om duurzaam en energiezuinig te wonen en te leven.