Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / Oktober / Gewijzigde aanduiding parkeren Grote Maagdenstraat en omgeving

Gewijzigde aanduiding parkeren Grote Maagdenstraat en omgeving

De Grote Maagdenstraat en omgeving in Sluis zien er weer fraai uit. In de afgelopen periode werd de riolering en het straatwerk vernieuwd. Is het u al opgevallen dat de gele onderbroken strepen zijn verdwenen?

De strepen gaven aan waar er in de wijk niet geparkeerd mocht worden. Deze komen niet meer terug. De wijk is een parkeerzone geworden. Dit betekent dat u alleen mag parkeren in de vakken. Dit staat aangegeven op borden aan de randen van de wijk. De gele strepen zijn daardoor overbodig. Zonder strepen zien de Grote Maagdenstraat,  Burgemeester van Hooteghemstraat, Klokstraat, Krepelstraat en Bagijnhof er netter uit en de nieuwe aanduiding kost minder geld.

Wat doet de gemeente om de parkeerregels duidelijk te maken op straat?

• Parkeerzoneborden aan de rand van de wijk
  • Herhalingsborden in de wijk
  • Geen nieuwe gele strepen op de nieuwe bestrating
  • Extra parkeervakken aan het Bagijnhof
  • Visserstraat en Kamperstraat blijven woonerven. Daar mag je sowieso niet buiten de vakken parkeren
  • Strepen in Klokstraat en Kamperstraat worden niet meer onderhouden en zullen vervagen
  • Aanwezige parkeerverbodsborden in Burgemeester van Hooteghemstraat worden verwijderd

De borden aan de rand van de wijk geven aan dat u uitsluitend in de vakken mag parkeren. In de wijk staan herhalingsborden om automobilisten te herinneren aan de regels.

Gele onderbroken strepen zoals in de Kloosterstraat, komen niet meer terug in de Grote Maagdenstraat, Burgemeester van Hooteghemstraat, Klokstraat, Krepelstraat en Bagijnhof