Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2017 / Oktober / De Nationale Archeologiedagen gaan weer van start!

De Nationale Archeologiedagen gaan weer van start!

Horen, zien en graven; ontdek de wondere wereld van de archeologie op 13,14 en 15 oktober 2017.

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 13,14 en 15 oktober krijgen jong & oud de kans om in de wondere wereld van de archeologie te stappen. Deuren die normaal gesloten blijven gaan open, nieuwe vondsten worden onthuld en op verschillende plaatsen mag het publiek ook zelf z'n handen vuilmaken.

13, 14, 15 oktober Aardenburg

Het archeologisch museum in Aardenburg is speciaal geopend van 13.00 - 17.00 uur. Speciale toelichting door de beheerder.

Tentoonstelling (Niet) Alles op één kaart. Ontwikkeling van de historische cartografie van West-Zeeuws-Vlaanderen

In de tentoonstelling wordt de ontwikkeling geschetst van de historische cartografie aan de hand van regionale kaarten.

13 oktober Sluis

In Sluis houdt Henk Hendrikse, oud-beheerder van het Provinciaal Archeologisch Depot een rondleiding van 13.30 tot 15.00 uur. Het thema van de rondleiding is archeologie en geschiedenis van Sluis.

Het startpunt is de locatie tegenover de begraafplaats aan de Hoogstraat in Sluis. Het eindpunt is het Belfort aan de Markt. De route volgt het volgende parkoers: Hoogstraat-Wolstraat-Walplein-Kaai-Blauwe Torenpad-Stene Beer-Smeestraat-Meerminnestraat-Markt. Op een aantal punten wordt gestopt en iets verteld. Na afloop kunnen mensen op eigen gelegenheid het Belfort bezoeken met o.a. een bijzondere archeologische collectie (niet gratis).

Deelname gratis. Aanmelden via: awilleboordse@gemeentesluis.nl, tel. 0117 - 457 134.

14 oktober Aardenburg

In Aardenburg vindt op 14 oktober een rondleiding plaats onder leiding van Rudy van Renterghem met als onderwerp: archeologische en historische locaties in Aardenburg.

Het startpunt is het archeologisch museum, Marktstraat 18 te Aardenburg, om 14.00 uur. Vanaf daar gaat de route langs o.a. het castellumterrein, de Sint-Baafskerk, de Weststraat, de Kaaipoort en de wallen. Onderweg wordt verteld over de oudste geschiedenis van Aardenburg, over opgravingen, vondsten en monumenten.  Het eindpunt, rond 15.15 uur, is opnieuw het archeologisch museum. Aldaar wordt de deelnemers een hapje en drankje aangeboden. Vervolgens kunnen de deelnemers het museum bezichtigen.

Meer informatie vindt u op de website www.nationalearcheologiedagen.nl.