Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2012 / April / Sluis in beweging! - Nationale Sportweek 2012

Sluis in beweging! - Nationale Sportweek 2012

Het is bijna zover. In de week van 21 tot en met 28 april is het weer tijd voor de Nationale Sportweek van 2012. Het ideale moment om eens kennis te maken met een sport waar u al wel van gehoord heeft, maar nooit heeft (kunnen) beoefenen.

In 2004 werd in ons land voor het eerst een Nationale Sportweek georganiseerd. Een week die inmiddels is uitgegroeid tot een gigantisch evenement waar in 2011 meer dan 130 gemeenten, 4.000 sportverenigingen en 700.000 belangstellenden aan deelnamen. Tijdens deze week houden veel sportverenigingen open huis, waardoor deelname - aan een sport waar iemand belangstelling voor heeft maar nog nooit aan toegekomen is - ineens veel dichterbij komt. In de gemeente Sluis hebben de combinatiefunctionarissen van de Stichting Welzijn, die ook activiteiten als ‘KikkeSport’ en ‘Gemeente Sluis in Beweging’ organiseren, het voortouw genomen om de Nationale Sportweek 2012 ook in de gemeente Sluis te introduceren.

Een aantal sportverenigingen heeft zich met diverse activiteiten aangemeld en zetten hun deuren open voor iedereen die eens kennis wil maken met bijvoorbeeld judo, zelfverdediging, toerfietsen, volleybal, turnen, aerobics, korfbal, kickboksen, KikkeSportkidz, Meer Bewegen voor Ouderen, GALM, gymnastiek, yoga, dansen voor senioren, gezelschapsdansen, Qigong, Tai Chi, koersbal, hengelsport, voetbal en atletiek.

Mocht u belangstelling hebben om een van die verenigingen te bezoeken houd dan uw huis-aan-huisblad in de gaten.

Het volledige programma kunt u raadplegen op www.gemeentesluis.nl en op de website van de Stichting Welzijn West Zeeuws-Vlaanderen, www.welzijnencultuur.nl onder `Gemeente Sluis in Beweging´. Meer informatie kunt u krijgen bij de deelnemende verenigingen of bij de coördinator van de combinatiefuncties Auke van Hinte, tel. 0117 - 457 077 of via e-mail: a.hinte@welzijnencultuur.nl.

U kunt hier het programma downloaden.

Europese projecten