Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Nieuws en Activiteiten / Nieuws / 2012 / April / Duurzaam Bouwen – Duurzaam Ondernemen

Duurzaam Bouwen – Duurzaam Ondernemen

Duurzaamheid in de bouw is op donderdag 3 mei 2012 het actuele thema van het evenement in het Zwin College in Oostburg. Ondernemers in de bouwsector en andere geïnteresseerden krijgen op verschillende manieren de laatste ontwikkelingen gepresenteerd.

Duurzaam bouwen is niet alleen goed in ecologisch opzicht, ook economisch valt er winst te behalen. Er ontstaan dan ook steeds meer bouwprojecten die duurzaamheid als uitgangspunt hebben en innovaties volgen elkaar sneller op.

Het evenement Duurzaam=gewoon doen In de Bouw presenteert de stand van zaken op het gebied van duurzaamheid in de bouw. Het gevarieerde programma omvat de nieuwste en bewezen duurzame innovaties in de breedste zin van het woord. Bovendien worden de deelnemers door drie deskundigen bijgepraat over duurzaamheid.

 

Drie prominente inleiders

Dagvoorzitter en inleider is Herman Wijffels, hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit Utrecht en geboren West Zeeuws-Vlaming.

Anne-Marie Rakhorst, directeur van Search-bedrijven en zakenvrouw van het jaar 2000, spreekt expliciet over duurzaamheid in de bouw. Zij heeft onder meer het boek ‘De winst van duurzaam bouwen’ geschreven.

Jacques Reijniers, Zeeuw en werktuigbouwkundige, spreekt als hoogleraar Duurzaamheid (Nyenrode Business Universiteit) vanuit zijn specialisme duurzaam inkopen en ketenmanagement.

 

Leerlingen Zwin College

De leerlingen van het Zwin College gaan ook met het onderwerp duurzaamheid aan de slag tijdens speciale (gast)lessen. Petra de Boevere – op Twitter bekend als het Slijterijmeisje – heeft met een groep leerlingen een twittercampagne rond het evenement opgezet. Verder hebben de heren Wijffels en Reijniers een enquête opgezet, die nagaat hoe deze leerlingen tegen duurzaamheid aankijken. De resultaten worden op 3 mei bekendgemaakt.

 

Lessen en beursvloer

De deelnemers kunnen tijdens het evenement twee lessen kiezen uit de ruime keuze aan presentaties over actuele onderwerpen. Deze keuze hoeft pas gemaakt te worden bij binnenkomst op 3 mei. Per onderwerp is er plaats voor 25 tot 30 deelnemers. Daarnaast presenteren bedrijven hun nieuwste materialen, systemen en andere innovatieve producten. Deze beurs is natuurlijk ook dé plaats om te netwerken.

 

Deelname

Om de duurzaamheid op deze middag en avond tot in het detail te vervolmaken, kunnen de deelnemers genieten van een ‘duurzaam’ buffet. Het evenement begint om 15.30 uur en wordt rond 21.00 uur afgesloten. Deelname kost 25 euro, aanmelden kan tot 3 mei via www.zeeland.nl/verkort/duurzaamisgewoondoen.


Uitgelicht


Zoeken