Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Contact en Bezoek / Routebeschrijving

Routebeschrijving

  • Naar West Zeeuws-Vlaanderen

 

Bereikbaarheid

Zeeuws-Vlaanderen en de gemeente Sluis zijn vanuit de rest van Nederland (Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg) en vanuit België makkelijk te bereiken. Ook zijn er goede verbindingen richting Frankrijk en Duitsland. Er zijn snelle mogelijkheden via de Liefkenshoektunnel en de Kennedytunnel bij Antwerpen.

 

Antwerpen - Liefkenshoektunnel

De route Rotterdam - Bergen op Zoom - Vlissingen is populair om in Zeeuwsch-Vlaanderen te komen. Op de A58, enkele kilometers na Bergen op Zoom, is er een snelwegkruising naar Antwerpen (A4). Deze gaat in België over op de A12. Langs deze weg staan bruine richtingborden met de aanduiding "Zeeuws-Vlaanderen". Op deze route komt u door de Liefkenshoektunnel, waar tol betaald moet worden (€ 5,50 voor een personenauto). Deze route is ook zeer geschikt indien u vanuit Duitsland via Limburg of Brabant naar Zeeland reist. Wanneer u uit de richting van Breda komt, kun u een paar kilometer voor de Antwerpse ring afslaan richting "Zelzate" en/of "Brugge" (R2). U blijft deze route aanhouden en komt uiteindelijk ook op A11/N49. Vanaf deze weg, die langs de Nederlandse grens loopt, zijn de verschillende Zeeuws-Vlaamse bestemmingen snel te bereiken.

 

Antwerpen - Kennedytunnel

Vanaf Breda, Eindhoven/Venlo en Hasselt/Maastricht/Aken kunt u (buiten de spits) de Antwerpse ring volgen richting "Brugge" of "Gent". Vlak na de Kennedytunnel slaat u rechtsaf richting "Brugge". Daarna "Brugge" en "Zelzate" blijven volgen via de Expresweg. Vanaf deze weg, die langs de Nederlandse grens loopt, zijn de verschillende Zeeuws-Vlaamse bestemmingen snel te bereiken.

 

Westerscheldetunnel

Zeeuws-Vlaanderen is snel en eenvoudig te bereiken via de Westerscheldetunnel. Deze ligt tussen Ellewoutsdijk en Terneuzen. De Westerscheldetunnel is een toltunnel, bestemd voor alle auto- en vrachtverkeer. De maximumsnelheid is 100 kilometer per uur. De tol voor een personenauto bedraagt 5,00 euro (3,80 euro voor abonnementhouders). Meer informatie over de tarieven vindt u op de website van de Westerscheldetunnel.

 

Fiets-voetveer Breskens-Vlissingen.

Tussen Vlissingen en Breskens vaart een fiets-voetveer. Deze fast ferry sluit aan op de bussen in West Zeeuws-Vlaanderen en op de trein in Vlissingen. Meer informatie over tarieven en vaartijden vindt u op de website bba.nl.

 

Openbaar vervoer

Kijk voor reisinformatie over het openbaar vervoer van deur tot deur op 9292ov.nl.

 

 

 

  • Naar het gemeentehuis in Oostburg


Vanuit de richting Schoondijke

Volg de borden naar Oostburg. Ga bij de tweede rotonde linksaf de Oude Haven op. Blijf de straat volgen, deze gaat over in de Zuidzandsestraat. Aan het einde van de Zuidzandsestraat ziet u het gemeentehuis al liggen. Sla vlak voor het gemeentehuis rechtsaf. U kunt (gratis) parkeren op het parkeerterrein achter het gemeentehuis. Een klein deel van deze parking is ingericht als een zogenoemde blauwe zone. Met een blauwe parkeerschijf, ingesteld op de tijd van aankomst, kunt u in deze zone maximaal twee uur aaneengesloten parkeren.

 

Vanuit de richting Sluis

Volg de borden naar Oostburg Centrum. U rijdt Oostburg in via de Nieuwstraat. Rijd deze straat helemaal uit. U komt dan op het Raadhuisplein, waar het gemeentehuis is gelegen. Om te parkeren volgt u de weg en gaat u net voorbij het gemeentehuis linksaf. U kunt (gratis) parkeren op het parkeerterrein achter het gemeentehuis. Een klein deel van deze parking is ingericht als een zogenoemde blauwe zone. Met een blauwe parkeerschijf, ingesteld op de tijd van aankomst, kunt u in deze zone maximaal twee uur aaneengesloten parkeren.

 

Vanuit de richting Cadzand

Volg de borden naar Oostburg. U rijdt Oostburg in via de Oude Haven. Blijf de straat volgen, deze gaat over in de Zuidzandsestraat. Aan het einde van de Zuidzandsestraat ziet u het gemeentehuis al liggen. Sla vlak voor het gemeentehuis rechtsaf. U kunt (gratis) parkeren op het parkeerterrein achter het gemeentehuis. Een klein deel van deze parking is ingericht als een zogenoemde blauwe zone. Met een blauwe parkeerschijf, ingesteld op de tijd van aankomst, kunt u in deze zone maximaal twee uur aaneengesloten parkeren.

 

Met openbaar vervoer

Kijk voor reisinformatie over het openbaar vervoer van deur tot deur op 9292ov.nl.

 

Adres voor navigatiesysteem
Aan de achterzijde van het gemeentehuis in Oostburg bevindt zich het parkeerterrein. U kunt hier gratis parkeren. Een klein deel van deze parking is ingericht als een zogenoemde blauwe zone. Met een blauwe parkeerschijf, ingesteld op de tijd van aankomst, kunt u in deze zone maximaal twee uur aaneengesloten parkeren.
Indien u gebruik maakt van een navigatiesysteem kunt u als adres invoeren, Veerhoeklaan, 4501 AG Oostburg. U komt dan uit aan de achterzijde van het gemeentehuis.

 

 

  • Naar het Belfort in Sluis

 

Vanuit de richting grens / Sint Anna ter Muiden

Volg de borden naar Sluis. U rijdt Sluis binnen via de Sint Annastraat. Aan het einde van de Sint Annastraat komt u op het Walplein. Links van u ligt in de hoek van het plein de ingang van een ruim parkeerterrein "Maria- en Havenpolder" (dagtarief 2 euro). Vanaf deze parking loopt u in een paar minuten over het Walplein via de Vrijstraat naar het Belfort op de Groote Markt.

Parkeert u liever voor de deur? Ga dan op het Walplein rechtdoor en blijf de weg volgen (Nieuwe weg - Hoogstraat). Ga rechtsaf de Lange Wolstraat in en neem de eerste straat (Julianastraat) rechts. U komt uit op de Groote Markt. Let op: parkeren op de Groote Markt is niet gratis en i.v.m. drukte in het centrum overdag niet altijd mogelijk.

 

Vanuit de richting Oostburg

Volg de borden naar Sluis. U rijdt Sluis in via de Nieuwstraat. Blijf de straat volgen, bij de molen maakt de straat een scherpe bocht naar rechts. U rijdt nu op de Ridderstraat. Deze straat gaat over in de Korte Wolstraat en vervolgens de Lange Wolstraat. Aan het einde van de straat slaat u linksaf de Hoogstraat in. Volg de weg (bocht naar rechts). U komt op het Walplein. In de hoek van dit plein rechts voor u is de ingang van een ruim parkeerterrein "Maria- en Havenpolder" (dagtarief 2 euro). Vanaf deze parking loopt u in een paar minuten over het Walplein via de Vrijstraat naar het Belfort op de Groote Markt.

Parkeert u liever voor de deur? Neem dan op de Ridderstraat de derde straat links (Zuiddijkstraat). U komt uit op de Groote Markt. Let op: parkeren op de Groote Markt is niet gratis en i.v.m. drukte in het centrum overdag niet altijd mogelijk.

 

Vanuit de richting Breskens / rotonde Potjes

Volg de borden naar Sluis. U rijdt Sluis binnen via de Hoogstraat. Blijf deze straat volgen tot op het Walplein. In de hoek van dit plein rechts voor u is de ingang van een ruim parkeerterrein "Maria- en Havenpolder" (dagtarief 2 euro). Vanaf deze parking loopt u in een paar minuten over het Walplein via de Vrijstraat naar het Belfort op de Groote Markt.

Parkeert u liever voor de deur? Ga dan op de Hoogstraat de vierde straat linksaf (Lange Wolstraat). Ga de eerste straat rechts (Julianastraat). U komt uit op de Groote Markt. Let op: parkeren op de Groote Markt is niet gratis en i.v.m. drukte in het centrum overdag niet altijd mogelijk.

 

Met openbaar vervoer

 

Kijk voor reisinformatie over het openbaar vervoer van deur tot deur op 9292ov.nl

 

 


Uitgelicht


Zoeken