Uitreiking Koninklijke onderscheiding in Zuidzande

Burgemeester Marga Vermue reikte op 1 augustus 2018, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de heer J.J. (Johan) Duininck ter gelegenheid van zijn jarenlange maatschappelijke verdienstelijkheden voor de gemeenschap in Zuidzande en S.V. Oostburg tijdens de feestelijkheden ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het dorpsfeest in Zuidzande.

Van omstreeks 2000 is de heer Duininck lid en vanaf 2008 tot heden voorzitter van Stichting de Zevendraaiers in Zuidzande.
De werkzaamheden hiervoor omvatten het aanvragen van diverse vergunningen bij de gemeente Sluis, het leggen van contacten met dienstverlenende instanties (brandweer, politie, Rode Kruis), het werven en aansturen van vrijwilligers en verkeersregelaars, het leiden van en uitschrijven van vergaderingen van de Zevendraaiers, het opmaken en beheren van de begroting, het aansturen van voorbereidende maatregelen voor het dorpsfeest (afzetten van wegen en straten), het opzetten van de feesttenten en het maken van bestellingen (drank, tafels, stoelen) en alle voorkomende ad hoc zaken die inherent zijn aan de activiteiten.

Sinds 2003 tot heden zet de heer Duininck zich in als voorzitter, secretaris en drijvende kracht van Oranjecomité Zuidzande. Vele uren van voorbereiding en zorg worden gerealiseerd voor de organisatie van Koningsdag.

Van 1999 tot 2012 was de heer Duininck jeugdtrainer/-begeleider en begeleider senioren van het elftal van S.V. Oostburg.
Daarnaast was hij trainer en begeleider bij wedstrijden van de F-jes t/m A1.
Van omstreeks 2012 tot heden is hij verenigingsscheidsrechter en leider van SVO 2 op zondag.

Het gemeentebestuur van Sluis feliciteert de heer Duininck met zijn welverdiende Koninklijke onderscheiding.